Slujire arhiereasca in Biserica Bolintin Deal 1

Slujire arhiereasca in Biserica Bolintin Deal 1

Duminica 17 iunie, Biserica Ortodoxa s-a aflat in Duminica a II-a dupa Rusalii (a Sfintilor Romani), ocazie cu care Preasfintitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi a savarsit Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie in biserica Parohiei Bolintin Deal I, Protopopiatul Bolintin, care si-a sarbatorit cel de-al doilea ocrotitor, pe Sf. Mc. Manuil. Cu acest prilej, credinciosii prezenti s-au putut inchina la particele din moastele Sf. Luca, Arhiepiscopul Crimeei si Sinferopolului. Sfintele odoare au fost oferite astazi de catre Intaistatatorul eparhiei noastre capelei Spitalului Bolintin Vale. Astfel, in anul inchinat Tainei Sfantului Maslu si ingrijirii bolnavilor, particele din moastele unui ierarh doctor fara de arginti - Sfantul Luca al Crimeei , vor fi asezate in capela spitalului spre alinare a suferintelor tuturor bolnavilor din aceasta institutie medicala.
 

In cadrul Sfintei Liturghii, Chiriarhul nostru a hirotonit intru preot pe parintele diacon Udrea Nicolae Alexandru, pe seama Parohiei Mihai Voda, Protopopiatul Bolintin.
In cuvantul de invatatura, Preasfintia Sa a subliniat importanta prezentei Sfintilor in Biserica, ei avand rolul de a pastra vie marturia adevarului in istorie si de a tine deschise largile orizonturi oferite omului. Prin comuniunea cu Sfintii se realizeaza, de fapt, comuniunea cu Hristos. Totodata, Preasfintitul Parinte Ambrozie a accentuat lucrarea deosebita de canonizare a sfintilor romani, realizata de Biserica Ortodoxa Romana. Sfintii patriei noastre, a aratat ierarhul nostru, au fost plamaditi din evlavia poporului roman care, in decursul istoriei, a pastrat un adevarat cult fata de inaintasii renumiti prin credinta si jertfa lor, fata de dascalii de suflet si de credinta, din care au rasarit martiri, marturisitori ai Ortodoxiei pe teritoriul tarii noastre si mari traitori in Hristos din randurile credinciosilor, cuviosilor, ierarhilor si preotilor. Ei au sporit secole de-a randul si ne-au inscris in intreaga lume ca popor credincios si vrednic, cu un tezaur de frumuseti duhovnicesti care va dainui pana la sfarsitul veacurilor, a incheiat Preasfintia Sa.

La final, Preasfintitul Parinte Ambrozie a felicitat pe Domnul Emilian Banica, membru in Adunarea Eparhiala a Episcopiei Giurgiului, pentru obtinerea unui nou mandat de primar al comunei Bolintin Deal, indemnandu-l, totodata, sa sprijine in continuare activitatea parohiilor din comuna al carei edil este. De asemenea, Chiriarhul nostru a evidentiat si lucrarea pastoral-misionara desfasurata in Parohia Bolintin Deal I de parintele paroh Pisculungeanu Florin, si de parintele Avram Anania de la aceeasi parohie. In acelasi timp, a apreciat si complexitatea proiectelor desfasurate de Parohia Mihai Voda, prin parintele paroh Rotaru George Iulian. Intre acestea proiecte se numara si pregatirea pentru sfintire a bisericii din incinta Spitalului Bolintin, care a primit ca ocrotitor pe Sf. Luca, Arhiepiscopul Crimeei si Simferopolului.
Credinciosii prezenti la eveniment au primit, in semn de pretuire din partea ierarhului lor, iconite cu chipul Sfantului Mucenic Manuil.
 
Sursa: episcopiagiurgiului.ro

Galerie Foto

 • Slujba Arhiereasca 
  Slujba Arhiereasca
 • Slujba Arhiereasca 
  Slujba Arhiereasca
 • PS Ambrozie 
  PS Ambrozie
 • Comunitatea 
  Comunitatea
 • Comunitatea 
  Comunitatea