Sfanta Liturghie la Capela Spitalului Orasenesc Bolintin

Sfanta Liturghie la Capela Spitalului Orasenesc Bolintin

 

       Astăzi, 16  noiembrie, în ziua prăznuirii Sf. Ap și Evanghelist Matei, în parohia noastră, la Capela Spitalului Orașenesc Bolintin, pacientii și  bolnavii spitalului, dar și foarte mulți credincioși au participat la Sfânta Liturghie oficiată pentru a șaptea oară de când Biserica cu hramul „Sfinții Doctori fără de arginți și Sf. Ierarh Luca al Crimeii” a fost sfintită de Preasfințitul Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului.

 

        Împreună cu cei prezenti s-au rugat P.C. Părinte Florian Pisculungeanu, parohul Bisericii Bolintin Deal I și Parintele Neacșu Ionică Lucian, preotul Capelei spitalului, cerând de la Dumnezeu și zicând: „Cel ce binecuvântezi pe cei ce Te binecuvântează, Doamne, şi sfinţeşti pe cei ce nădăjduiesc întru Tine, mântuieşte poporul Tău şi binecuvântează moştenirea Ta. Plinirea Bisericii Tale o păzeşte; sfinţeşte pe cei ce iubesc podoaba casei Tale; Tu pe aceştia îi preamăreşte cu dumnezeiască puterea Ta; şi nu ne lăsa pe noi cei ce nădăjduim întru Tine. Pace lumii Tale dăruieşte, bisericilor Tale, preoţilor Tăi şi la tot poporul Tău. Că toată darea cea bună şi tot darul desăvârşit de sus vin, pogorând de la Tine, Părintele luminilor, şi Ţie slavă şi mulţumire şi închinăciune înălţăm, Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.”

 

        După Sfânta Liturghie a fost permisă trecerea prin Sfântul Altar tuturor credincioşilor, deoarece acest lucru este posibil doar cu ocazia sfinţirii unei biserici, fiind un moment foarte special, având o semnficaţie deosebită în și pentru sufletele oamenilor.

        Este un moment deosebit, pentru că prin faţa Sfintei Mese au voie să treacă doar preoții în timpul slujbelor, dar și pentru faptul că în Sf. Altar femeile nu au dreptul să intre, decât în aceste cazuri, când credincioşii (bărbati si femei) au dreptul să intre în Sfântul Altar, să se închine în faţa Sfintei Mese, sărutand Sf. Evanghelie, Sf. Cruce și Sf. Moaste ale Sf. Ierarh Luca al Crimeii, care sunt așezate pe ea, a spus P.C. Părinte Florian Pisculungeanu în cuvântul de învățătură.

 

    Sfânta Liturghie v-a fi oficiată în fiecare zi, până se vor împlini 40 de zile, apoi se intră într-un program normal (afișat la avizierul capelei).

Galerie Foto

  • iesirea cu cinstitele daruri 
    iesirea cu cinstitele daruri
  • Ca pe imparatul...! 
    Ca pe imparatul...!
  • momentul Crezului 
    momentul Crezului
  • moment din sf Liturghie 
    moment din sf Liturghie
  • impartasirea lui Matei 
    impartasirea lui Matei
  • Cinstitele Daruri 
    Cinstitele Daruri
  • ...si pe voi pe toti..! 
    ...si pe voi pe toti..!

Comentarii

Comenteaza

Adresa dvs. de email nu va fi publicată.

Cancel