Sfanta Liturghie a Darurilor mai inainte Sfintite si Taina Sfantului Maslu in parohia noastra

Sfanta Liturghie a Darurilor mai inainte Sfintite si Taina Sfantului Maslu in parohia noastra

 

    Astăzi, 5 aprilie 2013, credincioşii  Parohiei Bolintin Deal I, cu hramurile „Sf. Ierarh Nicolae și Sf. Mucenic Manuil”, au avut bucuria de a participa într-un număr foarte mare la Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte Sfinţite, urmată de Taina Sfântului Maslu, aceste momente duhovnicești au fost oficiate la ceas de seară, de preoţii „Cercului pastoral Bolintin” al Protoieriei Bolintin.

 

    La final, cuvântul de învăţătură a fost ținut de P.C. Părinte Muşat Florin, președintele „Cercului pastoral Bolintin” care a vorbit despre semnificaţia şi importanţa Sfinte Liturghii a Darurilor mai înainte Sfințite, care se oficiază numai în Postul Mare, apoi a explicat credincioşilor prezenţi rolul important pe care îl are Taina Sfântului Maslu în tămăduirea sufletească şi trupească a celor bolnavi.

În finalul cuvântului de învățătură, părintele Florin Mușat a elogiat viaţa deosebită a Sfinţilor Împăraţi, cei ce au fost și sunt apărători ai creştinilor, luptători pentru unitatea credinţei ortodoxe şi pentru unitatea Bisericii lui Hristos, deoarece anul 2013 este „Anul omagial al Sfintilor Împărați Constantin și Elena”.

 

     De asemenea, P.C. Părinte Paroh Pisculungeanu Florian, secretarul Protoieriei Bolintin şi gazda Cercului pastoral Bolintin, a rostit un cuvânt prin care îi îndemna pe cei prezenţi să participe activ la slujbele Sfintei Biserici, mai ales în perioada Sfântului Post al Paștilor, să facă faptele milosteniei (mai ales acum când în toate bisericile şi mănăstirile din Patriarhia Română, în duminicile Postului Mare, se organizează colecte în bani pentru Fondul Central Misionar destinat activităţilor filantropice ale Bisericii Ortodoxe Române), să se roage mai mult, să citească din Sfânta Scriptură şi din alte cărţi folositoare de suflet, pentru că numai așa vor putea avea un folos duhovnicesc şi o pregătire deosebită pentru a se bucura cu adevărat de Sfânta Înviere a Domnului Iisus Hristos.

 

        În Parohia Bolintin Deal I a devenit o tradiţie ca în fiecare an, în Postul cel Mare, numeroși preoţi ai Protoieriei Bolintin să săvârşească în sobor Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte Sfinţite şi Taina Sfântului Maslu.

Galerie Foto

  • taina sf maslu 
    taina sf maslu
  • moment din slujba 
    moment din slujba
  • la slujba 
    la slujba
  • maslu 
    maslu
  • Lit. Darurilor 
    Lit. Darurilor
  • slujba 
    slujba
  • moment din slujba 
    moment din slujba
  • la predica 
    la predica
  • final 
    final
  • la final-predica 
    la final-predica
  • Sf. Maslu 
    Sf. Maslu

Comentarii

Comenteaza

Adresa dvs. de email nu va fi publicată.

Cancel