Sfanta Liturghie a Darurilor mai inainte sfintite si Taina Sfantului Maslu in saptamana a III a din Postul Mare in parohia noastra

Sfanta Liturghie a Darurilor mai inainte sfintite si Taina Sfantului Maslu in saptamana a III a din Postul Mare in parohia noastra

   Astăzi, 21 martie, în Biserica Parohiei Bolintin Deal I, cu hramul „Sf. Ierarh Nicolae și Sfântul Mucenic Manuil” din Protoieria Bolintin, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a fost săvârșită Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfinţite, urmată de Taina Sfântului Maslu, de către un ales sobor de preoti condus de Pc. Pr. Paroh Pisculungeanu Florian, Secretar al Protoieriei Bolintin. 

 

 La final Părintele Secretar a ținut un frumos cuvânt de învățătură în care a vorbit despre încărcătura duhovnicească şi folosul sufletesc, dobândite prin participarea la Sfânta Liturghie a Sfântului Grigorie, cel care este supranumit ,,cel Mare" sau ,,Dialogul", datorită vieţuirii pe pământ, dar şi scrierilor sale de mare folos duhovnicesc, pe care le-a lăsat moştenire Bisericii lui Hristos. Liturghia Darurilor mai inainte sfintite, așa cum este numită, este săvârșită numai în perioada Postului Mare, prin solemnitate primind o conotație și un spirit deosebit în rândul credincioșilor care se împărtășesc cu Darurile care au fost mai înainte sfințite pentru dânșii spre a-L putea primi pe Hristos cu dragoste și cu vrednicie în viața, în trupul, în sufletul și în cugetul lor unde Hristos se va sălașlui și nealungat de patimi va trăi în ei și ei întru El.

 

   Apoi i-a îndemnat pe cei prezenți să se gândească și să trăiască Liturghia ca pe un mod de viața care se întemeiaza pe sine însuși și nu ca pe un mijoc, deoarece  taina din Sfânta Liturghie este un mod de mijlocire între Dumnezeu și om, căci atunci când harul Sf. Duh se pogoară asupra darurilor, acestea se prefac în Însuși Hristos, ritualul întregii slujbe simbolizând întreaga viața lui Hristos.

 

    În finalul cuvântului de învățătura a mulțumit preoților și credincioșilor prezenți, apoi toţi au fost miruiti cu untdelemn sfințit la Taina Sfântului Maslu.

 

Galerie Foto

  • o parte din sobor 
    o parte din sobor
  • poza 2 
    poza 2
  • poza 4 
    poza 4
  • poza 5 
    poza 5
  • soborul preotilor 
    soborul preotilor
  • poza 
    poza
  • predica 
    predica