Hram de Sfantul Ierah NICOLAE, ocrotitorul ceresc al parohiei noastre

Hram de Sfantul Ierah NICOLAE, ocrotitorul ceresc al parohiei noastre

       În parohia noastră, încă din seara zilei de 05 decembrie 2012 prin slujba Vecerniei Mari și al Litiei, iar în ziua de 06 decembrie 2012 prin Sfânta Liturghie, parohia noastră a îmbrăcat haine de sărbătoare, deoarece Biserica Bolintin Deal I cu hramurile „Sfântul Ierah Nicolae și Sf. Mucenic Manuil” - şi-a cinstit primul ocrotitorul ceresc.

 

        La slujba Vecernie Mari unită cu Litia, a participat un ales sobor de preoti, în frunte cu PC Părinte ANTONESCU Vasile, Consilier Tehnic ale Episcopiei Giurgiului, ca delegat al Preasfintitului Parinte Dr. Ambrozie.

 

    În cuvântul de învăţătură, PC Părinte Antonescu Vasile le-a vorbit celor prezenti despre viața și minunile Sf. Ierah Nicolae care a rămas în conştiinţa poporului dreptcredincios de pretutindeni ca un sfânt popular, un sfânt bun, un om bun care împlineşte rugăciunile atunci când ne rugăm lui cu credinţă şi cu nădejde.

 

    PC Părinte Consilier, pe lângă îndemnul oferit credincioșilor de a-i urma viata pilduitoare a Sfântului Nicolae, a istorisit câteva date despre participarea Sfântului la primul Sinod Ecumenic, de la Niceea din anul 325, atunci când alături de cei 318 părinti l-a combătut pe ereticul Arie.

    Apoi, in finalul cuvântului, PC Parintele Vasile Antonescu, l-a felicitat pe PC Parinte Nicusor Beldiman, Protoiereu al Protoieriei Bolintin, prezent la slujbă, urându-i sanatate și mulți ani fericiti, dar și tuturor celor care poartă numele Sfantului Nicolae. 

 

    Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată de preoții slujitori la parohia Bolintin Deal, alături de numeroși credincioși, din parohia noastră, dar și din împrejurimi, foarte mulţi dintre ei aducându-și copiii pentru a-i împărtăşi cu Sfintele Taine.

     A urmat apoi agpa fratească la care au participat toți credincioșii prezenți la slujbă.

Galerie Foto

  • vecernie 
    vecernie
  • pe solee 
    pe solee
  • predica 
    predica
  • la sf liturghie 
    la sf liturghie
  • 06 decembrie 
    06 decembrie
  • la final 
    la final
  • Cinstitele Daruri 
    Cinstitele Daruri
  • la iesirea cu cintitele daruri 
    la iesirea cu cintitele daruri

Comentarii

Comenteaza

Adresa dvs. de email nu va fi publicată.

Cancel